Pàgines

L'Associació de Forns i Pastisseries de PIMEM celebra la seva Assemblea General i ret homenatge a Llorenç Tur

Rubio va lliurar  una la placa honorífica a Tur.
L'Associació de la petita i mitjana indústria de  Forns i pastisseries de Mallorca va celebrar aquest dilluns la seva Assemblea General, per tal de debatre les principals problemàtiques del sector, informar sobre la situació de l'entitat, i perfilar les candidatures de cara a la propera elecció de la nova junta directiva.

A més, l'associació, en col.laboració amb PIMEM, va retre homenatge als socis amb més de 20 anys de compromís associatiu, sota el lema Gràcies per ser-hi! També va ser homenatjat Llorenç Tur, que durant molts d’anys ha estat liderant l'entitat i que compta amb una àmplia trajectòria de treball a favor del gremi que representa.

Sobre la situació del sector, els socis assistents van coincidir a qualificar de difícil la situació econòmica per la que travessen, no només per la caiguda del consum i la despesa, sinó també per l'intrusisme que viuen diàriament de part de les grans superfícies de supermercats i de les gasolineres, principalment.
En aquest sentit, els membres de l'Associació van lamentar que la competència d'aquests actors ni tan sols s'iguala en matèria d'inspeccions, competències i tràmits administratius. Per exemple, mentre ells són inspeccionats per Sanitat, els supermercats i les gasolineres estan considerats comerços.

Pujades en les matèries primes

Van destacar a més que sovint es troben amb elevats increments de preus en les seves matèries primeres i una quasi existent competència de preus entre els proveïdors.

Falta personal qualificat

Però sens dubte, van sostenir que la manca de formació i de personal qualificat és una altra de les grans complicacions que està afectant el sector. "El futur és incert perquè no hi ha gent preparada per realçar la nostra feina i se'ns dificulta la contractació", van expressar.
Han assenyalat que, a diferència de Catalunya on hi ha escoles que formen especialistes en forn i pastisseria, a Balears els centres d'ensenyament no estan donant resposta a aquesta demanda del mercat.

El Grup de socis assistents a l'Assemblea General.
Optimisme

Malgrat tot, les noves generacions de forners i pastissers han destacat la seva decidida aposta per la innovació, per la diversificació de l'oferta i la recerca de la qualitat, així com la necessitat d'actualització dels models de negoci i la maquinària a utilitzar, tot això al mateix temps d'enfortir el sector per mitjà del treball associatiu. L'acte va comptar amb la presència del president de PIMEM, Rafel Rubio, i del secretari general d'Autònoms PIMEM, Santiago Domínguez.


PIME Serveis